Metode de analiză şi control a calităţii produselor SOPHY COSMETICS
Prin analiza calităţii produselor dorim să oferim clienților garanția unor produse de cea mai bună calitate. Asfel, Compania POP CHEMISTPROD SRL a implementat un sistem de management al călităţii bazat pe standardul ISO 9001:2015 cât şi GMP (Bune Practici de Fabricație a Cosmeticelor)
Prin Politica referitoare la calitate, pentru îmbunătăţirea proceselor incluse în domeniul de activitate al organizatiei:
Fabricarea produselor cosmetice, dermatocosmetice şi a preparatelor farmaceutice
precum și pentru îmbunătățirea sistemului de management al calităţii, POP CHEMISTPROD SRL atinge următoarele ţinte:
- Asigurarea calităţii durabile, a produselor de încredere pentru satisfacerea fiecărui client.
- Menţinerea şi creşterea profitabilităţii economice prin realizarea unor produse şi servicii sigure şi de calitate în condiţii de eficienţă,
- Prospectarea continuă a pieţei, lărgirea portofoliului de clienţi şi fidelizarea relaţiilor bilaterale,
- Imbunătăţirea performanţelor organizației prin controlul şi influenţarea proceselor de fabricatie şi adoptarea unui comportament preventiv faţă de siguranta şi calitatea produselor fabricate
- Îmbunătăţirea continuă a eficacităţii sistemului de management al calităţii prin adoptarea unor metode adecvate de conducere şi control al acestuia,
- Conformarea cu legislaţia din domeniul calităţii, precum şi cu alte cerinţe aplicabile activităţilor organizaţiei,
- Optimizarea proceselor prin implementarea unui sistem de management al calităţii eficace şi în continuă îmbunătăţire,
- Instruirea angajaţilor pentru înţelegerea Politicii referitoare la calitate, a Obiectivelor organizaţiei şi a prevederilor sistemului de management al calitatii aplicabile în sfera lor de activitate.
Aceste ţinte le realizăm prin implementarea şi menţinerea unui sistem de management al calităţii eficace, în conformitate cu SR EN ISO 9001:2015.
Generalităţi privind analiza calităţii produselor Sophy Cosmetics
Produs cosmetic – „Orice substanţă sau preparat care urmează să fie pus în contact cu diverse părţi externe ale corpului uman, precum piele, păr, unghii, buze sau cu mucoasa bucală, cu scopul exclusiv sau principal de a le curăţa, a le parfuma, a le modifica aspectul şi/sau a le corecta mirosurile corporale şi/sau a le proteja ori a le menţine în bună stare.”
(art. 1 (1) din Directiva Consiliului 76/768/CEE)
Fabrica POP Chemistprod oferă calitate preparatelor farmaceutice și cosmetice.
Cu o suprafaţă de 300mp realizaţi pentru obţinerea GMP-ului pentru medicamente, dotată cu toate spaţiile, fluxul camerelor, pereţii şi instalaţiile necesare, POP CHEMISTPROD doreşte să ofere pacienţilor o alternativă de calitate pentru preparatele farmaceutice şi cosmetice.
În domeniul industriei cosmetice noi am combinat cunoștinţele de farmacie și dermatologie cu cele de herbologie tradiţională, precum şi cu cunoștinţe moderne despre procesarea tehnologică şi elemente de marketing. Am realizat aceste produse pentru cerinţele clienţilor noștri, pentru a fi sănătoși și fericiți în mediul lor social.
Pentru noi a fabrica produse cosmetice înseamnă a ţine cont şi următoarele criterii și anume: modul de întrebuințare și efect, modul de prezentare şi de scopul utilizării – scopuri de fapt pentru care sunt create toate produsele cosmetice.
Calitatea produsului cosmetic Sophy Cosmetics
Calitatea produsului cosmetic constituie pentru noi una dintre condiţiile esenţiale ale succesului. Aceasta se reflectă în primul rând în produse, într-o structură organizatorică bine pus la punct, logică şi operativă a companiei producătoare, în resursele disponibile (personal, clădiri, dotări, aparatură), resurse la un nivel stinţific cât mai avansat, cât şi în procedeele de producţie şi în materiile prime necesare fabricării produselor.
Un aspect important în calitatea produselor cosmetice se referă la normele de producţie, norme care trebuie respectate riguros în toate etapele procesului de producţie, din momentul cercetării noului produs până în momentul comercializării acestuia.
Acordăm o atenţie specială:
- selectării ingredientelor cosmetice, ca acestea să fie ingrediente Bio Ecocert, lipsite de toxicitate şi să nu dea reacţii adverse în produsul finit;
- verificării toleranţei locale pentru produsul finit;
- alegerii unui ambalaj adecvat care să menţină calitatea produsului şi să evite, pe cât posibil, riscul utilizării incorecte sau accidentale;
- respectării liniilor directoare de practică corectă de fabricaţie (GMP), de control de calitate, în special microbiologic, precum şi a substanţelor de contaminare;
- etichetării corespuzătoare;
- prezentării produsului;
- instrucţiunilor de folosire;
- eventualelor avertizări (unde este cazul) şi măsurile care trebuiesc luate în caz de accident;
- procedeelor adecvate în cazul prezenţei efectelor secundare la produsul comercializat, precum şi tratamentul de la caz la caz;
- urmăririi produsului pe piaţă şi a obsevaţiilor consumatorilor;
Reguli de păstrare a produselor cosmetice:
- Fondul de ten trebuie păstrat la temperatura camerei în noptieră.
- Produsele trebuie păstrate în ambalajul original, la o temperatură constantă, ferite de lumină.
- Produsele alterate sau expirate trebuie predate în punctele specializate pentru colectare produse expirate.
- Capacul trebuie închis bine pentru a nu pătrunde aerul.
- Fardurile trebuie păstrate la temperatura camerei și nu la frigider deoarece se vor sfărâma mai ușor.
- Rujurile și balsamul de buze trebuie păstrate la temperatura camerei sau la rece în frigider deoarece își vor păstra structura mai bine la temperatura scăzută.
- Gelurile sau cremele pentru ochi trebuie păstrate la rece, în frigider.
- Cremele și uleiurile pentru corp au o acțiune mult mai bună dacă sunt păstrate la temperatura camerei, deoarece ele vor intra mai ușor în piele, o vor hidrata.
„Cosmetica românească este o cosmetică de bună calitate! Folosiţi cu încredere produse româneşti.”